Tips & nuttige informatie

Het RD hondenbed is een top-product van de beste kwaliteit. U kunt uw hond dan ook geen groter plezier doen dan met dit hondenkussen. Ze liggen heerlijk comfortabel en uw hond vertoeft en slaapt er dan ook graag op. En voor u is het een goedkoop alternatief voor een hondenmand. Het RD hondenkussen bestaat uit een lichte en soepele binnenhoes met polystyreenvulling en een sterke katoenen buitenhoes

Het uitgekiende RD patroon zorgt voor een optimale drukverdeling op het moment dat de hond op het bed gaat. Hierdoor krijgt het lichaam altijd de juiste steun die het nodig heeft. En omdat zowel de buiten- als binnenhoes een rits bevatten kunt u de vulling aanpassen naar gelang het gewicht van uw hond.

De eerste keus polystyreenvulling, die speciaal geselecteerd is, geeft een optimale warmtewisseling en heeft een zeer goede isolerende werking. Dit in combinatie met de speciaal ingezette bodemstukken voorkomt het optrekken van vocht en koude,  en ondersteunen hiermee het comfort van een heerlijk behaaglijke ligplaats in de winter en een koele plek in de zomer.

En ook als uw hond op het bed gaat met een natte vacht is dat geen enkel probleem. Zowel de vacht als het kussen zullen door de warmtewisseling en goede ventilerende eigenschappen snel drogen. Mede door al deze facetten is het bed ook bijzonder geschikt voor reumatische honden en kan het als therapeutisch bed worden ingezet.

Het RD hondenbed is dan ook niet voor niets al bijna 40 jaar ongeëvenaard en steeds weer een verantwoorde uitgave voor uw hond. Kijk op onze Facebook-pagina voor de laatste nieuwtjes en foto’s …

Wassen

Zowel de buiten- als binnenhoes (met of zonder vulling) zijn volledig wasbaar zodat u uw hondenbed altijd fris en hygiënisch kunt houden.

In de buitenhoes zit een rits zodat u de buitenhoes apart van het hondenbed kunt wassen. Als u de binnenhoes inclusief vulling (de EPS-korrels nemen geen water op) wilt wassen in de wasmachine kunt u het best het treklipje van de rits vastzetten met een veiligheidsspeld of vastnaaien. Dit ter voorkoming van het onverhoopt opengaan van de rits waardoor de vulling los in de machine komt. U kunt natuurlijk ook eerst de EPS-korrels in een plastic zak of bak doen en na het wassen de binnenhoes weer vullen.

Advies is te wassen op 30° met een wasmiddel zonder bleek. Wassen in de wasmachine is geheel op eigen risico en veiliger is het om met de hand in een teil of bad te wassen en nadien uit te spoelen met een douche of tuinslang. De hoezen (en eventueel korrels) laat u drogen in de buitenlucht en advies is dit niet in een droger te doen.

Op reis

Neemt u de hond mee op reis, te logeren of zomaar voor een uitstapje neem dan altijd het RD hondenbed mee. Het hondenkussen is licht van gewicht en de souplesse ervan maken dat het bed makkelijk te vervoeren. Zodoende heeft uw hond ook altijd zijn “eigen” plekje bij zich. Dit is vertrouwd en geeft dus extra rust.

Persoonlijk advies

Heeft u een hond die afwijkt van de “standaard” hond en kunt u moeilijk een keuze maken welk bed het best geschikt is, neemt u dan gerust contact op met ons zodat wij u kunnen adviseren ten aanzien van het bed en de juiste hoeveelheid vulling.

Bestellen & betalen

U kunt bij ons bestellen via de website, per mail of telefonisch. In geval van de website wordt u na uw bestelling automatisch doorgeleid naar een betaling via iDeal, Bankcontact of Credit Card en wordt uw order direct in behandeling genomen.  Indien u per mail of telefonisch bestelt sturen wij u ter bevestiging een factuur toe. Zodra hiervan de betaling bij ons binnen is nemen wij de order in behandeling.

Verzenden & kosten

Pakketten worden verzonden per post. Wanneer uw pakket niet door de brievenbus past wordt het verzonden met een pakketzegel. Wanneer het is verzonden ontvangt u een bevestiging met een code zodat u het pakket kunt volgen via ‘track and trace’ van de Postnl.
De verzendkosten bedragen in Nederland €7,95 en in België €11,20 per bestelling.

Afhalen

Het is mogelijk om het pakket persoonlijk af te halen in Wemeldinge. Dit kan echter alleen op afspraak. Tel. 0113 – 571229.

Ruilen & retourneren

Wij hanteren een 100% tevredenheidsgarantie. Bent u dus niet helemaal tevreden, dan kunt u na overleg met ons uw aankoop binnen 30 dagen na ontvangst retourneren. U krijgt dan het gehele aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug. Kosten voor de retourverzending zijn echter voor uw rekening.